Hvis du retter henvendelse til kommunen

Det er kommunerne, der behandler henvendelser om brændeovnsrøg, men tal med din nabo først, inden du henvender dig til den kommunale miljøsagsbehandler.

Når du overvejer at rette henvendelse til kommunen om røggener, er det en god idé i første omgang at snakke med den nabo, som du oplever forurener luften omkring din bolig. Du kan her få gode råd til, hvordan du griber en dialog med naboen an.

Måske er naboen slet ikke klar over, at brænderøgen generer, og måske kan problemet løses ved ganske få ændringer, uden at du behøver at inddrage kommunen – for eksempel ved at naboen tænder op på en anden måde eller skifter brændsel, dvs. altid bruger rent og tørt træ. Fortæl din nabo, at der findes en række gode råd til, hvordan man fyrer fornuftigt.

Det er muligt, at en ændret fyringsteknik løser problemet eller en aftale om tidsmæssig begrænsning for brug af brændeovnen - fx ingen fyring med brænde i sommerhalvåret.

I menuen til venstre kan du få mere at vide om, hvordan det forløbet, hvis du henvender dig til kommunen om gener fra brændefyring.

Hent tilsynstjekliste